Ciutadans ha anunciat que recorrerà a la Junta Electoral Central la participació del vicepresident i cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, i del número dos de JxCat, Toni Comín, al debat de TV3 d'aquest dimarts. L'autorització els ha estat donada per la Junta Electoral Provincial de Barcelona aquest migdia, responent ja a una queixa de Cs i PP.

La decisió, però, no agrada a Cs que, a través d'una piulada del diputat Carlos Carrizosa, ha anunciat que aniran "fins al final" i duran el cas a la JEC. Carrizosa ha rebutjat "la participació dels colpistes en el debat electoral" i ha reclamat "les mateixes regles per a tots".

El PP acata la decisió de la Junta Electoral

Per la seva banda, el PP acatarà la decisió de la Junta Electoral de Barcelona. Així ho ha dit el president del PP català, Alejandro Fernández, en un acte a Granollers, on ha donat el seu suport al candidat del PP a les eleccions municipals, Jaume Gelada.

Considera, en canvi, que la participació del cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, dona una situació de "desavantatge" a la resta de participants que intervindran des de plató. Pel que fa a l'anunci de Puigdemont, que ha dit en una roda de premsa a l'ACN que deixarà el Parlament si és eurodiputat, tancant la porta a ser investit president, Alejandro Fernández opina que "des que va dir en les darreres eleccions autonòmiques que es presentava per tornar immediatament, la seva credibilitat ja va quedar prou destrossada".

El president del PP, Alejandro Fernández, ha dit que, "a diferència dels separatistes", quan la Junta Electoral no els dona la raó, "ho acceptem i ho acatem, cosa que ells no fan mai", en referència a la participació de Junqueras al debat.