La Junta Electoral Provincial de Barcelona autoritza Oriol Junqueras i Toni Comín a participar, per via telemàtica, en el debat de les eleccions europees que emetran aquest dimarts TV3 i Catalunya Ràdio. 

Segons ha avançat TV3, el recurs desestimat per la junta el va presentar Ciutadans i el Partit Popular, que va argumentar que la participació per via telemàtica vulnerava les condicions d'igualtat i neutralitat que hi ha d'haver en un debat.

La resolució conclou que no pot prohibir-se la participació en el debat per via telemàtica, però que "s'haurà de tenir cura que aquesta circumstància no comporti avantatges per a cap dels candidats". Pel que fa al cas de Junqueras, la Provincial de Barcelona posa de manifest que pot participar en el debat sense "trastornar en excés" el funcionament de la institució penitenciària on es troba en situació de presó provisional. En el cas de Comín, destaca que "es troba fora d'Espanya per voluntat pròpia", i que participar en el debat fora del plató pot "atorgar-li algun avantatge".

 

Caldrà, encara, que la presó de Soto del Real ho autoritzi a Junqueras. En altres ocasions hi ha donat el vistiplau, sempre que es respectin els horaris del centre penitenciari. La decisió de la Junta Provincial encara es pot recórrer a la Central.