Ciutadans ha presentat aquest dilluns una bateria de preguntes al Govern per aclarir la retirada d'aquest diumenge de la campanya de loteria de la Grossa després de diferents crítiques rebudes perquè l'eslògan era "Et preocupa la distància social? Prova l'ascens social".

La formació liderada per Carrizosa pregunta, segons un document al qual ha tingut accés Europa Press, si algun alt càrrec de la conselleria de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat "tenia coneixement de l'existència d'una campanya institucional d'aquestes característiques".

La formació demana també com s'han pres les decisions per posar en marxa aquesta campanya, que consideren que condiciona "la imatge de la institució", així com qui van ser els responsables d'aprovar el seu contingut.

En aquesta mateixa línia, el PSC també ha presentat una sèrie d'iniciatives per aclarir la retirada de la campanya. El grup demana al Govern sobre la distribució que estava prevista per a la campanya "fent el corresponent desglossament de les insercions als diferents mitjans i canals amb el cost".

En una altra iniciativa, els socialistes també han demanat la compareixença d'una representació de la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional (CAPI) de la Generalitat a la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament.