La Grossa ha anunciat aquesta tarda que retira l'anunci que havia difós de cara al sorteig de Cap d'Any. L'anunci afirmava textualment: "Et preocupa la distància social? Prova l'ascens social". I convidava amb aquesta frase a comprar loteria.

Immediatament s'ha produit una gran polèmica a la xarxa pel contingut de la campanya, que alguns han titllat de desafortunada i "immoral". Tots els partits de l'oposició han criticat l'anunci i també membres de Junts, dels comuns, de la CUP i de Demòcrates, que formen part del grup parlamentari d'ERC.

El diputat de Junts Pep Riera ha demanat explicacions i "si cal que s'assumeixin responsabilitats".

La Grossa ha fet públic aquesta tarda que retirava l'anunci, i ha demanat excuses. "Creiem que aquest desafortunat missatge no fa justícia a la labor social de Loteries de Catalunya. Per aquest motiu, el retirem de tots els nostres canals de difusió i demanem excuses", ha assenyalat.

La Grossa és responsabilitat de la direcció general de Tributs i Joc, que pertany a departament de la Vicepresidència i d'Economia, encapçalat per Pere Aragonès. El vicepresident ha justificat a la xarxa que la campanya "no havia estat comunicada al Govern". "Hem ordenat retirar una campanya de la Grossa de Cap d’Any que no havia estat comunicada al Govern. No ens podem permetre cap missatge que pugui frivolitzar sobre la crisi social que patim", ha afegit.

El cartell feia 21 dies que estava en circulació. El van presentar el 27 de juliol.