Ciutadans i el PP continuen en la seva croada contra la taula de diàleg entre la Generalitat i l'Estat que es reuneix aquest dimecres a la tarda. En una piulada, el líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha blasmat la taula i ha assegurat que el que s'haurien d'abordar són "els problemes reals" dels catalans.

"Avui hauria de celebrar-se una taula dels problemes reals per parlar de com crear llocs de treball i descongestionar els CAP. Ni l'agenda de Sánchez per seguir a la Moncloa ni la dels oprimits centmileuristes del procés són reflex dels problemes reals de Catalunya", ha escrit.

En una entrevista a TV3, el mateix Carrizosa ha afegit que la taula de diàleg és una "taula de xantatge" i ha apuntat que les desavinences entre ERC i Junts "és en realitat la pugna per veure qui té el poder dins de l'independentisme".

En aquests sentit, Carrizosa ha carregat contra la taula de diàleg perquè, al seu parer, tracta un tema que "només afecta i importa a una part dels catalans". "El que caldria és una mesa de diàleg amb tots, amb la CUP també, per posar-nos d'acord sobre el preu de la llum", ha dit tot reivindicant les ajudes que la consellera d'Assumptes Socials d'Andalusia, Rocío Ruiz Domínguez (Cs), dona a les famílies vulnerables.

"Cimera Palestina-Israel"

Una mica més enllà ha anat el president del PP català, Alejandro Fernández, que ha acusat ambdós governs de muntar la taula com si es tractés del conflicte entre Israel i Palestina. "Els mecanismes i els espais democràtics per al diàleg són: el Parlament, el Congrés, el Senat, les diferents reunions entre el govern espanyol i les comunitats autònomes. La d'avui l'han muntat com si d'una cimera Palestina-Israel es tractés, en la qual el paper de dolent l'hi endossen a Espanya", ha tuitejat.

Per la seva banda, la diputada Lorena Roldán ha titllat de "vergonyós" el debat entre els dos socis del Govern, ERC i JxCat, sobre qui va o no a la taula de diàleg amb l'executiu de Pedro Sánchez, una eina que segons el seu parer és "un invent estèril" que "no té sentit". "Dubto molt que d'aquesta taula en pugui sortir alguna cosa de profit", ha advertit en declaracions a TV3.

"(ERC) Diu que el seu adversari és l'Estat, però sembla que els seus adversaris són els propis partits independentistes", ha subratllat Roldán. A més, ha insistit que la taula de diàleg entre governs "no té sentit" perquè per parlar i negociar ja existeixen les cambres legislatives com el Parlament i el Congrés dels Diputats. 

 

Imatge principal: el líder del PP català, Alejandro Fernández, i el de Ciutadans, Carlos Carrizosa, al Parlament / Foto: ACN