L'unionisme en bloc ha carregat contra la decisió de la Mesa del Parlament aquest divendres de presentar una querella contra el jutge Pablo Llarena i la Sala Penal del Tribunal Suprem. En aquest sentit, Ciutadans i el PP fins i tot han advertit que estudiaran si hi ha malversació de fons públics en aquesta mesura. El PSC se n'ha desmarcat, però ha criticat igualment la decisió i s'ha aferrat a les observacions fetes pels lletrats de la cambra.

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tornat a apuntar contra el president del Parlament, Roger Torrent. En aquest sentit, ha denunciat que és una “vergonya” que li enviï cartes al jutge Pablo Llarena “dient-li qui ha de sortir i entrar de la presó”, i també que impulsi querelles contra el mateix magistrat. “Els mateixos lletrats han deixat clar que no hi estaven d’acord”, ha sostingut.

Arrimadas ha avançat que presentaran una reconsideració de la decisió i que demanaran “fins a l’últim document” dels recursos que es faran servir, sense aclarir si presentaran una querella per malversació. Ha denunciat l’ús de la cambra “com si fos el gabinet d’advocats del senyor Puigdemont o el senyor Sànchez”. En aquesta línia, la presidenta del grup liberal ha lamentat que Torrent “està seguint el mateix camí que la senyora Forcadell, els mateixos errors”.

PSC no hi veu malversació

La portaveu del PSC Eva Granados s’ha desmarcat sobre la possible malversació, argumentant que no s’hi destinaran recursos extraordinaris, perquè s’ha encarregat als mateixos lletrats de la cambra. No obstant això, la dirigent socialista ha manifestat que estan en contra de la presentació de la querella.                                                                

“L’enfrontament institucional és la pitjor manera de defensar els drets dels diputats”, ha assegurat Granados en aquest sentit, que ha criticat un “ús partidista” de la institució. A més a més, ha afirmat que, de totes maneres, “si el senyor Sànchez hagués estat aquí, no hauria estat president, perquè no tenia els vots necessaris”.

PP: “Un cas de manual”

Finalment, el diputat del PP Alejandro Fernández ha denunciat que “un cop més les forces separatistes han imposat de forma unilateral el seu criteri als altres grups i fins i tot als lletrats”. En aquest sentit, ha assegurat que, durant la reunió, els lletrats “han destacat que el bé jurídic a protegir no és el Parlament, sinó uns diputats o un grup polític”. En aquest sentit, Fernández ha avisat que, “si finalment presenten aquesta querella, podrien caure en malversació de fons públics”.

“Sembla un cas de manual”, ha sostingut. El diputat popular ha dit que ho estudiaran “a fons”. No ha volgut avançar cap acció concreta contra aquesta decisió de la Mesa.