Ciutadans i el PP han criticat aquest dilluns la proposta del Govern de permetre que els funcionaris autonòmics que ho desitgin treballin festius com el 6 de desembre o el 12 d'octubre, mesura que consideren que s'utilitzarà per "assenyalar" i fer "llistes negres" de bons i mals funcionaris segons la seva ideologia.

"Continuen assenyalant els constitucionalistes. No en tenen prou amb classificar comerços o nens segons la llengua que utilitzen, ara també volen fer llistes de bons i mals funcionaris i assenyalar els que no combreguen amb el separatisme. A això es dedica el Govern de Torra", ha dit en el seu Twitter la portaveu de Cs, Lorena Roldán.

Per la seva part, i a través d'un comunicat, el president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha qualificat de "gest ridícul" la proposta que ha fet pública el conseller de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró. "Aquesta és una altra mostra que el Govern no fa proposades per la convivència, sinó cerca el conflicte permanentment", ha afegit Fernández, qui ha advertit que "la Generalitat podria elaborar una de les seves clàssiques llistes negres del règim en funció de si es decideix anar o no a treballar aquell dia".

Cs i PP no han tardat així a reaccionar a l'anunci de Puigneró, qui en una entrevista a Efe ha avançat que el Govern al setembre habilitarà la fórmula legal perquè el personal de la Generalitat pugui treballar els dies festius del Dia de la Constitució i de la Hispanitat.

A l'entrevista, el conseller ha volgut deixar clar que l'opció de treballar en aquestes dues festivitats serà completament "voluntària". "No obligarem ningú a fer festa aquests dos dies, però sí que habilitarem la possibilitat que aquelles persones que vulguin treballar aquests dos dies puguin fer-ho", ha explicat.

Preguntat per si tem impugnacions per part de l'Estat, el conseller ha assegurat: "Ho hem volgut fer d'acord amb la legislació i hem buscat el mecanisme que permetrà fer-ho possible". Puigneró ha recordat que l'any passat va rebre una carta de molts funcionaris catalans que demanaven de tenir el dret de treballar aquells dos dies, en no sentir-se representats per aquestes festivitats i ha afegit que aquesta demanda la recolzen també col·lectius de l'administració i alguns sindicats, entre ells l'Intersindical-CSC.