Vox participarà en l'acte que Ciutadans ha organitzat -a través de la plataforma España Ciudadana- a la localitat basca d'Altsasu, municipi on es van produir els fets que van acabar amb la sentència a diversos joves a complir penes de presó d'entre 2 i 13 anys per haver agredit, suposadament, dos guàrdies civils i les seves parelles. A través d'un tuit, la formació de Santiago Abascal ha confirmat la notícia. Diu: "Hem d'estar units en allò essencial tots aquells que volem la derrota de la violència i la por, i el triomf de la llibertat i la unitat d'Espanya".

La resposta per part de Cs ha arribat a través de la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha afirmat que España Ciudadana és una plataforma "oberta a tothom" i que "nosaltres no direm quin ciutadà hi pot entrar i quin no". Arrimadas ha dit que l'acte d'Altsasu no és de partit, sinó una mostra de suport als que defensen "la igualtat dels espanyols, la llibertat" i els que donen suport als "guàrdies civils agredits".

La líder de la oposició a Catalunya ha evitat en tot moment qualificar Vox de partit d'ultradreta amb l'argument que no els correspon a ells "posar qualificatius a partits extraparlamentaris".