La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, plantejarà a l'executiva del partit presentar una moció de censura contra el president del Govern, Quim Torra, pel seu suport als set membres dels CDR empresonats aquesta setmana.

Així ho ha explicat ella mateixa en una atenció als mitjans davant dels jutjats de Sabadell, l'escenari de la manifestació multitudinària que va reclamar l'alliberament dels independentistes detinguts aquest dissabte.

En una moció de censura no es vota sobre el president Torra, sinó que és una investidura de la persona que formalitza la proposta, en aquest cas Lorena Roldán. No té cap possibilitat de prosperar, per falta de suports i perquè el Parlament té una majoria independentista.

Roldan ha argumentat de totes maneres que s'ha de "fer fora" un president que "aplaudeix" i "defensa" persones acusades de terrorisme. "Hem viscut una setmana negra a Catalunya", ha assegurat la portaveu dels taronges, que ha considerat que "mai" s'havia vist una situació semblant a Catalunya tot i que l'independentisme ja havia comès accions "molt greus".

Preguntada per si té suports suficients per tirar endavant la moció a l'hemicicle, ha assegurat que s'ha d'anar "pas a pas" i primer debatre la proposta al comitè executiu del partit. D'altra banda, ha considerat que la candidatura de la CUP a les eleccions del 10-N "són unes primàries per triar el nou líder dels comandos separatistes".

Ràpidament. el líder del PPC, Alejandro Fernández, ha celebrat l'iniciativa de Ciutadans i ha anunciat que la recolzarà, al temps que ha insistit en apostar per una coalició electoral amb el partit taronja. A través d'un missatge de Twitter, Fernández ha reaccionat així a l'anunci de la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán.

"Celebrem que hagin acceptat la nostra petició de moció de censura a Torra", assenyala Alejandro Fernández en el seu missatge de Twitter, on anuncia que el seu grup recolzarà aquesta iniciativa. Així mateix, el líder del PPC fa una crida a ser "generosos" i a continuar en aquesta línia d'aliances amb Ciutadans, "acordant Catalunya Suma i sortir a guanyar".