Acció, reacció. Si en una cosa hi té la mà trencada Ciutadans és en ser els primers en obrir fronts judicials contra l'independentisme. Aquest mateix matí, instants després que el Parlament aprovés el punt de la moció de la CUP que fa referència a "la voluntat d'exercir l'autodeterminació", Lorena Roldán ha anunciat que duran "la conducta" del president de la cambra al ministeri fiscal pel fet d'haver "consumat el delicte de desobediència de manera continuada". 

La votació de la iniciativa parlamentària de la CUP s'ha avançat a primera hora del matí a petició d'Esquerra Republicana, en un intent d'anticipar-se a la suspensió del Tribunal Constitucional, que es reunia a partir de quarts de deu del matí amb la moció dels anticapitalistes sobre la taula. L'aprovació -amb els vots favorables de JxCat, ERC i la CUP- ha tingut lloc tres minuts abans que arribés la comunicació oficial de la suspensió per part de l'alt tribunal

"Aquesta pel·lícula ja l’havíem vist amb Forcadell i el final serà el mateix, demanem que deixi d’incórrer en el delicte de desobediència, l’estem avisant, després que no vinguin els laments", ha assenyalat la líder de Ciutadans a Catalunya. El partit taronja considera que Torrent sabia perfectament que quan Moncloa impugna un document al Tribunal Constitucional la suspensió és immediata i critica que s'hagi volgut "vulnerar de nou el TC, és absolutament indignant".