El regidor de Cs Sabadell (Barcelona), José Luis Fernández, ha denunciat aquest dimarts davant de la Fiscalia l'alcalde de la ciutat, Maties Serracant, per no retirar la pancarta de la façana del consistori amb el missatge 'Llibertat presos polítics'.

Fernández ha justificat aquesta decisió perquè el ministeri públic investigui "si hi ha indicis de delicte de desobediència greu" per conservar aquesta simbologia a l'edifici, malgrat que la Junta Electoral de Zona (JEZ) n'ha determinat la retirada, segons ha informat la formació en un comunicat.

El regidor ha subratllat que la presentació d'al·legacions a la JEZ, per part de l'Ajuntament, "no eximeix del compliment" del dictamen i, per tant, ha continuat, s'ha de garantir la neutralitat política de la institució en campanya electoral.

Fernández ha recalcat que "cap autoritat pública, ni tampoc cap servidor públic pot al·legar que és una legítima versió de l'exercici del dret a la llibertat d'expressió o opinió" per fer-se servir, al seu parer, com a aparador de projecció de propaganda partidista.

El membre del partit taronja ha indicat que es tracta d'incompliment i ha apuntat que és una situació avantatjosa en què "les opcions i les candidatures polítiques independentistes es veuen injustificadament privilegiades en detriment de la resta de candidatures" i que afecta el principi d'igualtat.