La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha instat l’Ajuntament de Sitges a retirar el llaç groc que hi ha al capdamunt de la façana de la Casa de la Vila i a qualsevol edifici de gestió municipal. Arran d’una queixa presentada pel grup municipal de Ciutadans, la JEZ demana treure els símbols recordant la resolució que anteriorment ha emès la Junta Electoral Central.

llaç groc Ajuntament Sitges - ACN

ACN

La Junta Electoral ha donat 48 hores al consistori governat pel PDeCATDemòcrates i ERC per retirar els llaços.Segons la resolució a la qual ha tingut accés l’ACN, l’ens remarca que els poders públics tenen “l’obligació” de “mantenir estrictament la neutralitat política durant els processos electorals". “Les llibertats ideològiques i d’expressió són drets fonamentals de les persones, no dels governants”, apunta la resolució, mentre afirma que el llaç groc i l’estelada són “símbols partidistes”. 

En el cas dels llaços, detalla que és un símbol “que s’ha utilitzat per recordar a dirigents o candidats pertanyents a formacions polítiques que es troben en presó preventiva”, i diu que és “legítim” que l’utilitzin els partits per fer propaganda electoral, “però no els poders públics”. “Aquests han de mantenir una rigorosa neutralitat política”, afegeix el text.