El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha valorat la sentència del cas Palau i ha afirmat que és una "confirmació" que CDC pertanyia a una "màfia que saquejava els diners dels catalans". "Era una organització delictiva que tenia com a principal finalitat emportar-se diners públics en benefici propi", ha valorat Villegas, que recorda que aquestes "sospites fundades" ja es van posar de manifest a la comissió d'investigació del Parlament i que ara es veuen confirmades per una sentència judicial.

El secretari general de Cs creu que Mas va fer una "fugida endavant" liderant el procés independentista per amagar aquesta "trama corrupta". "Fugia cap a la ruptura i això té a veure amb la corrupció a Catalunya", ha manifestat. A més, ha insistit que Cs no permetrà una "investidura per plasma" de Carles Puigdemont, a qui ha demanat que valori la sentència del cas Palau.

"Mai l'hem sentit denunciar res, mai ha fet una crítica al seu partit i caldrà veure si col·laborava en la trama", ha declarat. A més, ha reiterat que presentaran candidat a presidir el Parlament i que espera que la Mesa "dignifiqui la institució" i "respecti les normes".