Pocs minuts després de la presa de possessió dels nous consellers, el líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ja ha criticat que en l'acte no s'hagi fet esment ni a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ni tampoc a la Constitució. "Ja escalfen motors per a l'embat antidemocràtic?", ha qüestionat a través d'una piulada.

A més, Carrizosa ha assenyalat que la seva formació estarà "vigilant": "a la primera que vulnerin les lleis, els portarem davant la justícia", ha amenaçat. "Per a concessions ja tenen el PSC", ha afegit.

TUIT carrizosa

La promesa del càrrec

"Prometeu complir fidelment les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president?", ha preguntat Aragonès a cadascun d'ells. Puigneró, Vilagrà, Torrent, Giró, Verge, Alsina, Cambray, Geis, Jordà, Argimon, Elena, Cervera, Garriga i Ciuró. Un a un han han anat desfilant i prometent el càrrec, com mana la litúrgia. Òbviament, tots han respost afirmativament: "Sí, ho prometo", a seques, sense cap referència a la Constitució o l'Estatut.

En aquesta línia, Aragonès ha proclamat el compromís del seu Govern amb la "plena llibertat" dels "presos i exiliats" independentistes i amb l'objectiu de la independència de Catalunya. Així ho ha afirmat en el seu discurs en l'acte de presa de possessió dels 14 nous consellers del Govern, en una cerimònia celebrada al Palau de la Generalitat.

A diferència del seu discurs de presa de possessió com a president dilluns passat, aquesta vegada Aragonès sí que ha inclòs una referència als seus "predecessors" en el Govern que ara són "a la presó i a l'exili" en haver estat "represaliats" per haver dut a terme el referèndum unilateral de l'1-O. 

Ha estat en una cerimònia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, després de la qual Pere Aragonès i els seus catorze consellers han celebrat la primera reunió del nou consell executiu. Sis homes i vuit dones "independentistes i progressistes", ha destacat el president. A l'ala esquerra de la sala s'ho miraven els consellers sortints, alguns amb millor cara que d'altres. 

Aquests són tots els consellers del nou Govern:

NOU GOVERN PECES

Imatge principal: El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, durant la investidura / ACN