La portaveu del grup municipal de Cs a Barcelona, Carina Mejías, ha acusat aquest dimarts l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, de "situar-se de nou al costat dels independentistes" per "cedir" la Model amb l'objectiu de commemorar el primer aniversari de la "farsa" de l'1-O. Mejías es refereix a les jornades de debat '1 d'octubre i més. Barcelona Ciutat de Drets', que se celebraran a la Model del dia 27 de setembre a l'1 d'octubre i estan organitzades per l'Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya 'Demà pot ser tu', de la qual formen part Òmnium Cultural, FundiPau, Irídia, Novact i l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona també ha denunciat "el tracte de favor" que reben algunes entitats per part de l'Ajuntament. Segons ha explicat Mejías, entitats com la Fundació Irídia, reben "generoses subvencions" de l'Ajuntament. 

També ha demanat al tercer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, que "se centri en les obligacions del seu càrrec" i que dimiteixi si no ho fa. Asens ha estat l'encarregat de presentar aquest dimarts les activitats de l'Ajuntament per commemorar l'1-O.

A través d'una piulada, Mejías també s'ha preguntat si en aquestes xerrades s'explicarà que "l'1-O va ser una farsa i un engany massiu als catalans" i que va suposar "la pèrdua de més de 4.000 empreses" per Catalunya.