Barcelona commemorarà el primer aniversari de l'1-O amb les jornades de debat '1 d'octubre i més. Barcelona Ciutat de Drets', que se celebraran a La Model del dia 27 de setembre a l'1 d'octubre.

Organitzades per l'Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya 'Demà pot ser tu', de la qual formen part Òmnium Cultural, FundiPau, Irídia, Novact i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, les conferències tenen l'objectiu de "recordar els vincles" que es van establir entre els veïns l'1-O i "denunciar que els fets no poden quedar impunes", segons ha explicat el tercer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens.

Jordi Évole, Txell Bonet i Marina Garcés són algunes de les personalitats que participaran a les jornades. La clausura la faran l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel. També s'hi instal·larà una mostra amb fotografies, vídeos, obres de diferents artistes i una mapa on es visualitzarà l'1-O en dades. L'exposició estarà oberta fins al 16 d'octubre.