El regidor de Ciutadans del districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi Pedro Miret ha reclamat primàries a la direcció de la formació taronja per elegir el candidat a les eleccions catalanes del 14-F, unes primàries a les que li agradaria presentar-se i de les que hauria de sortir, ha assenyalat, algú "legitimat internament".

Miret, del grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, forma part del sector de càrrecs i militants crítics a Catalunya que no aprova que a la suposada renúncia de Lorena Roldán, triada en primàries per ser la candidata a la Generalitat, la substituís sense intervenir de nou aquest procés de democràcia interna Carlos Carrizosa.

En una missiva dirigida a la líder de Cs, Inés Arrimadas, Miret recorda que encara no han rebut resposta a aquella reclamació i insisteix que se celebrin primàries, una via que la direcció oficial rebutja que sigui necessària perquè, segons ells, l'elecció de Carrizosa sense aquesta ratificació d'elecció interna s'ajusta als estatuts de Cs.

"Ciutadans hauria de ser un exemple de democràcia i participació i no caure en l'error d'incórrer en decisions arbitràries que puguin deslegitimar els seus candidats o incomplir la pròpia normativa interna amb vulneració dels drets dels militants", ha explicat en la carta.

"Legitimació interna"

Per a Miret, "Catalunya necessita un candidat de Ciutadans a les eleccions autonòmiques que estigui legitimat internament i, per tant, cal, per a concórrer a les eleccions amb les màximes garanties d'èxit, que aquest hagi estat elegit internament mitjançant el normal procés de primàries ". El regidor ha volgut deixar clar que la seva carta "no constitueix una valoració de la idoneïtat del candidat elegit a dit pel Comitè Executiu Permanent després de la renúncia de Lorena Roldán", sinó que busca que s'actuï "amb fidelitat als valors del partit" .

"Per responsabilitat, amb la màxima convicció i lleialtat a Ciutadans i a l'efecte de permetre als diferents militants que vulguin exercir el seu dret a postular-se, promovent un lideratge sòlid i legitimat a Catalunya, serveixi la present per reiterar el meu compromís amb Ciutadans i amb tots seus militants, així com per anunciar la meva voluntat de postular", ha finalitzat.