El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública no ha pogut demostrar que la Generalitat destinés diners públics al referèndum de l'1-O. És el que s'extreu del text enviat pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en què el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena admet que no ha trobat informació que pugui demostrar que el referèndum considerat il·legal pel govern espanyol es va pagar amb fons de la Generalitat.

Segons ha publicat El Confidencial, el ministre va detallar en una carta del 27 d'abril al jutge del Tribunal Suprem la manera com es controlen les finances de la Generalitat, i només deixa marge que puguin detectar-se aquests pagaments per a urnes i per al president Carles Puigdemont.

La carta de Montoro, en què s'apel·la a fer servir els mitjans judicials per mirar de trobar relació entre pagaments i el referèndum de l'1-O, suposa un revés en el judici per la consulta: dificulta els mitjans de prova en el procés penal del Tribunal Suprem en relació amb el delicte de malversació, que de moment, tal com ha reconegut Montoro, no es podria atribuir.