La Crida aposta per una mobilització "cívica i pacífica", tot i que també "permanent", com a resposta a una sentència condemnatòria, i així li ho ha traslladat al president de la Generalitat, Quim Torra, en una reunió que ha tingut lloc aquest dijous al Palau de la Generalitat. El secretari general de la Crida, Toni Morral, ha defensat també en sortir de la reunió que la convocatòria anticipada d'eleccions i la "resposta de país" a la sentència són una "qüestió a part", per la qual cosa ha descartat que pugui tenir una "relació causa-efecte".

La reunió s'emmarca dins la ronda de contactes de Torra amb partits i entitats per teixir una estratègia conjunta que va començar el passat mes de juny.

Morral, que ha defensat que no acceptaran cap altra sentència que no sigui l'"absolutòria", també ha afirmat que cal una resposta "molt unitària" que interpel·li "un gran ventall de la ciutadania" i tots els "demòcrates". En aquest sentit, el dirigent de La Crida ha assegurat que ha posat sobre la taula del president algunes propostes per encarar la sentència, però no ha volgut avançar en què consistirien per tal que la sortint sigui el màxim d'"unitària" possible i ha avisat que el protagonisme no ha de ser dels partits sinó de la ciutadania. També ha afirmat que, com a "entitat", estaran "al servei del president" per dur-la a terme.

D'altra banda, Morral ha fet una crida a la participació a la manifestació de la Diada d'enguany i, preguntat per les declaracions del president del PDeCat, David Bonvehí, en què afirmava que si la Crida volia ser el relleu del seu partit, ho digués, Morral ha defensat que no es plantegen "ocupar cap espai" i que estan al "marge dels partits". "Som l'espai de la unitat", ha conclòs.