Aquest dijous es compleixen deu mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Coincidint amb aquesta data, Sànchez crida Catalunya a no renunciar ni a la llibertat ni a la democràcia en un missatge escrit des de la presó de Lledoners i enviat a El Nacional.

L'ara president del grup parlamentari de Junts per Catalunya recorda la duresa d'aquests deu mesos "lluny de casa, separat de la meva família i de la meva gent". Sànchez va passar més de vuit mesos a la presó de Soto del Real, a més de 600 quilòmetres de casa, i l'últim mes i mig, a la presó de Lledoners, ja a Catalunya.

En el seu missatge, Sànchez recorda que "cal seguir amb dignitat i sense por, preservant la no-violència i el civisme" com a única resposta a l'ofensiva de l'Estat contra el sobiranisme català i com a únics "instruments per guanyar la llibertat". L'expresident de l'ANC també reivindica que res del que ha passat a Catalunya en els últims anys és delicte i que, per tant, així ho defensarà al judici.

Per últim Sànchez recorda a l'independentisme que "l’1 d’octubre és el llegat de llibertat i democràcia més important que col·lectivament hem construït mai en el nostre país". I avisa "que ningú hi renunciï!".

Missatge íntegre de Jordi Sànchez

"No renunciem al nostre llegat de llibertat i democràcia

10 mesos d’estada a la presó, lluny de casa, separat de la meva família i de la meva gent, donen per molts pensaments. Avui us transmeto el principal. Cal seguir amb dignitat i sense por, preservant la no-violència i el civisme com l’única resposta a tanta injustícia i com a instruments per guanyar la llibertat. Res del que hem viscut a Catalunya els darrers anys, ja sigui al carrer ja sigui a les urnes, ha estat indigne ni és delicte. I quan arribi el judici, així ho defensaré. L’1 d’octubre és el llegat de llibertat i democràcia més important que col·lectivament hem construït mai en el nostre país.

Que ningú hi renunciï!"