L'ANC ha fet una crida per perseverar pacíficament, amb resistència, fermesa i tenacitat en la República catalana, "per més bramuls i supèrbia que gastin" els poders executiu, legislatiu i judicial de l'Estat.

En una comunicació interna a què ha tingut accés Europa Press, asseguren que ara tocarà decidir amb intel·ligència des del Parlament i aviat des del Govern, perquè consideren que l'Estat sap que ha de respectar el resultat electoral.

"El 21-D es va concebre perquè perdéssim i vam guanyar. Ara confiem en nosaltres mateixos i en els diputats que ens representen", ha demanat l'entitat, que ha acusat Cs, PP i PSC —que defineix com "els partits del 155"— de no assumir la seva derrota als comicis.

"Escoltem els seus bramuls hipòcrites i els dels seus mitjans de comunicació. Ja podem imaginar que els 15 dies que vindran, fins a la restauració del nostre Govern legítim, bramaran encara més", ha vaticinat l'ANC, que, malgrat tot, reclama paciència i respecte pels milers de ciutadans que representen aquests partits.

I és que, segons l'ANC, també hi ha ciutadans "indignats per la impunitat amb què els tribunals i la policia actua contra representants de Catalunya, vulnerant totes les garanties democràtiques i aplicant el dret penal com si fossin un violent enemic".