El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha publicat un vídeo on conversa amb el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, i aprofita per fer una crida a la mobilització "contundent". "Hem de tornar al carrer de forma contundent a tot el país", assenyala convençut.

En el vídeo, enregistrat durant el viatge cap a la presó de Lledoners abans de tornar a ingressar-hi, Cuixart titlla "d'espectacular" l'escrit del jutge que els ha retirat el tercer grau penitenciari. "Bàsicament diu que has de renunciar a tot i deixar de ser president d'Òmnium", afirma Mauri. 

La recepta de Cuixart davant d'aquesta situació és "enfortir tots els fronts". "L'exili, el govern amb els partits, les entitats, el carrer, tot", afegeix. "Hem de tornar. Jo crec que hem de tornar al carrer i ho hem de fer de manera contundent", precisa.

Segons el president d'Òmnium, això s'ha de fer de forma descentralitzada tant com es pugui. "Cadascú al seu poble", ha resumit.

Després Cuixart i Mauri parlen de la votació dividida al Parlament Europeu que ha tombat la immunitat del president Carles Puigdemont i dels consellers Toni Comín i Clara Ponsatí , i de la reacció que ha tingut la ministra d'Exteriors espanyola, Arancha González Laya. "Ha fet un discurs com si fos del PP, encantada de la vida que haguessin aprovat el suplicatori, aplaudint amb les orelles. Votant al costat de Vox i es queden tan amples", descriu Mauri.

Cuixart pronostica problemes per al govern del PSOE i Podemos davant d'aquestes actituds. "Ells no se n'adonen però ho pagaran també car, ho pagaran car", afegeix, mentre tots dos deploren la "connivència" dels socialistes amb el franquisme sociològic.

Desenes de persones van rebre dimecres al vespre els presos polítics en la seva tornada al centre penitenciari de Lledoners entre crits d'unitat, després que al matí el jutge els va retirar el tercer grau. Des de les set de la tarda, els concentrats van reivindicar l'amnistia i llibertat dels presos, denunciant "venjança" de la justícia espanyola. Però els presos no van començar a arribar fins gairebé una hora després i l'acte no va començar fins vint minuts abans de les 21 h, l'hora màxima que tenien per tornar a la presó. 

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van tornar a entrar a la presó entre reivindicacions. Només Josep Rull no va tornar dimarts al centre penitenciari perquè l'havien operat. Abans de tornar a entrar, tots sis es van mostrar ferms als ideals i van fer una crida a no defallir, tot i la repressió de l'Estat espanyol.