La Crida Nacional per la República ha aprovat amb un 94% dels vots dels associats constituir-se en fundació per poder sumar-se a Junts per Catalunya. És un nou moviment de peces dins la reordenació de l'espai postconvergent que suma esforços a la iniciativa del president a l'exili Carles Puigdemont i, de retruc, l'enforteix en la pugna que manté amb el PDeCAT.

Ferran Mascarell, president de la Mesa de l'Assemblea, ha estat l'encarregat de llegir els resultats de l'enquesta, que ha comptat amb una participació de 3.776 persones, el 54,6% del total d'associats. El 95,3% d'aquests ha votat a favor de la dissolució de la Crida per reformular-la en la Fundació que permetrà els seus integrants afegir-se a JxCat.

Després de la publicació dels resultats, el secretari general de la Crida i diputat de JxCat al Parlament, Toni Morral, ha celebrat la participació en les votacions i ha donat la benvinguda a la nova Fundació Crida Nacional. En la mateixa intervenció, Morral, ha celebrat la "fortalesa" amb la que s'ha aprovat la proposta que havien fet als associats.