Unes 200 persones han tallat la tarda d'aquest dijous l'encreuament entre els carrers Mallorca i Roger de Llúria de Barcelona, davant de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, per demanar l'absolució dels presos polítics. L'acció ha començat les 18.00 hores en una concentració que havia convocat la Crida Nacional per la República davant la Delegació.

Els concentrats han vestit amb roba blanca i han portat cartells d''Absolució' i 'Unitat'. Han cantat consignes a favor de la llibertat dels presos polítics i han cridat frases com 'Ho tornarem a fer', lema popularitzat per l'al·legat final del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, al judici al procés.

En el moment en què han començat a tallar el carrer, agents de la Guàrdia Urbana han començat a desviar el trànsit de l'encreuament i han arribat dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra al lloc, en el qual hi ha el dispositiu habitual de la Policia Nacional davant de la Delegació, amb dues furgonetes i tanques que eviten arribar a la porta.

Durant la concentració, han desplegat una pancarta a la calçada amb el lema 'Absolució' i han instal·lat un petit escenari on està previst que intervinguin l'advocat Jaume-Alonso Cuevillas i el secretari general de la Crida, Toni Morral.