Un centenar de persones ha protagonitzat una manifestació en què s'han cremat alguns contenidors com a resposta a la retirada de l'escó al president de la Generalitat, Quim Torra. La concentració ha arrancat a les 15h als voltants del Parlament, mentre JxCat i ERC mostraven la seva divisió amb un ple polèmic i que finalment ha estat suspès​. 

Cap a les 19h, els concentrats han decidit col·locar contenidors als accessos del recinte del Parlament i desplaçar-se fins a la plaça Urquinaona, on s'han encès els primers contenidors. Pel camí els manifestants han cremat diversos contenidors o bé n'han llençat al mig del carrer per bloquejar el pas. També han llançat pedres a un cotxe de la Guàrdia Urbana i diversos objectes a les unitats de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra

contenidors cremant foc - acn

Un contenidor crema al mig de la Gran Via. | Foto: ACN

Els Mossos han avisat els concentrats, molts d'ells encaputxats, que hi hauria càrregues si es persistia en aquesta actitud, i ha estat aleshores quan la cinquantena de manifestants han seguit el trajecte cap a la Gran Via. Els Mossos no han arribat a carregar en cap moment.

L'escena s'ha repetit a la cruïlla entre la Gran Via i el carrer Pau Claris on, a més, s'ha tallat el trànsit. També s'han cremat alguns contenidors. Quan els Mossos s'han acostat als manifestants per demanar-los que desistissin d'aquesta actitud, els concentrats han marxat, i la policia tampoc ha hagut d'actuar. Els Bombers de Barcelona també han accedit a aquest punt per apagar les flames.

A través de les xarxes socials s'ha anunciat que es desconvocava la protesta, però una cinquantena de persones han seguit a l'entorn de la Gran Via enmig del desplegament policial que la controlava. També hi ha hagut corredisses i seguiment dels Mossos durant la dispersió cap a la zona de Passeig de Gràcia, que també ha estat tallada al trànsit durant uns moments sense més conseqüències.

mossos identificacions manifestants - acn

Els Mossos identifiquen un jove. | Foto: ACN

Els Mossos han practicat algunes identificacions, que han provocat que la cinquantena de persones es concentressin al punt on la policia retenia els identificats.