Si una cosa ha estat la policia francesa davant el tall de l'autopista, és efectiva. Quan dilluns a mig matí van veure el tall, primer, van tallar les entrades a l'autopista, tan ràpid que molts "tsunamis" que anaven a fer el bloqueig ja no hi van poder entrar. I després van ser pràctics. Si hi ha cotxes mal aparcats, el més efectiu per treure'ls és una grua. I sense contemplacions van començar a retirar els vehicles del viaducte que hi ha al km 0, i això va provocar que part dels manifestants es quedessin allà, amb el cordó policial per impedir la retirada dels cotxes.

 La Gendarmeria va provar de negociar i també de treure'ls a la força. Però el mètode català de manifestacions pacífiques, amb cants i balls, els va descol·locar i van decidir fer temps i esperar.

Quan dimarts a les 8 del matí van començar el desallotjament, tothom estava pendent de no prendre mal, d'esquivar les empentes i anar avançant i, sobretot, de fugir del gas pebre.

I mentre la policia apartava la marea humana, la grua començava a fer feina. Els Mossos, que anaven coordinats amb la policia francesa, també van portar les seves grues al cantó català i van enretirar els vehicles que no es va endur ningú.

Qui tenia temps de treure el cotxe, el podia treure. Però qui no, se l'emportava la grua i comença així un periple pel qual ha passat tothom a qui la grua se li va endur el cotxe de la banda francesa.
 

Els gendarmes del desallotjament indiquen que el cotxe està en un dipòsit de Perpinyà i que abans s'ha de pagar la multa. I que la multa es paga a la comissaria del Voló. Adverteixen que els horaris són fins a les 12 del migdia i a partir de les 14 hores. I que no s'hi podrà anar fins a l'endemà. 

Per tant, l'endemà del desallotjament, a les 9 h ens plantem a la comissaria del Voló, molt a prop de l'entrada a l'autopista per on van accedir els vehicles del bloqueig. Allà no tenen ni idea del que els diem i ens envien a la comissaria de Pollestres. Està a 11 minuts.

Enfilem la carretera secundària i, un cop allà, ens demanen que paguem la multa. Ni la premsa se'n salva. Al telèfon hi ha un altre mitjà de comunicació preguntant com anul·lar el pagament de la multa i els deriven a la Guàrdia Civil. Són 135 euros.

A la Gendarmeria de Pollestres demanen els 135 euros en efectiu, no accepten targetes. El caixer més proper és a dins del poble. A 5 minuts.

Ja amb els diners en efectiu, a la Gendarmeria no tenen canvi. Per tant, s'ha de portar l'import exacte. Però no ho adverteixen el primer cop. Per tant, cal fer un segon viatge al caixer per treure la quantitat exacta o remenar les butxaques.

Un cop pagada la multa i amb el comprovant, cal anar a Perpinyà. A un quart d'hora en cotxe. Els cotxes són a un dipòsit proper al centre penitenciari. 

Dues hores després d'haver començat tot el circuit, el cotxe surt del dipòsit de la Catalunya Nord.

Tsunami Democràtic està fent una caixa de resistència per pagar les multes. El sistema que han implementat per fer els donatius, asseguren, és totalment segur i indetectable i les quantitats oscil·len en un ventall de 10 a 100 euros. Per fer els pagaments s'ha habilitat una pàgina web i avisen que no es faci cap donatiu que no sigui directament de l'enllaç que surt dels seus canals oficials de Telegram, Twitter o per l'aplicació mòbil.