El politòleg Ramón Cotarelo ha assegurat que a Catalunya ja hi ha "una República de fet", tot i que ha advertit que, perquè sigui de dret, dependrà de nosaltres. En un acte aquest diumenge organitzat per l'ANC de Gavà, Cotarelo ha insistit que aconseguir el reconeixement de la República Catalana dependrà "de la nostra unitat". 

"Estem canviant la història d'Europa i construint el que les generacions passades no han pogut. No és una broma, i per això és important seguir amb l'esperit que ens ha portat aquí, perquè la unitat és l'únic actiu que tenim", ha afirmat el politòleg.

D'aquesta manera, Cotarelo ha apel·lat a la unitat com la única eina per guanyar Espanya. "Tenim un poble pacífic, unitari i determinat que vol aconseguir uns objectius de forma revolucionària. Només ens salvarà la unitat. Si tenim unitat, l'independentisme és inatacable. La aliança interclassista és indestructible", ha clamat. 

D'altra banda, Cotarelo ha posat en valor la feina que el Consell per la República fa des de l'exterior i ha dit que la projecció exterior de Catalunya ha estat vital. "Ha estat determinant i extraordinària", ha afirmat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat