"Senyor fiscal general, com vostè sap perfectament, els parlaments no poden delinquir". Així ha contestat el vicepresident del Parlament, Josep Costa, al fet que la Fiscalia ja estigui estudiant accions contra la Mesa per admetre a tràmit les esmenes de la CUP a la resolució de Junts per Catalunya, per ratificar la declaració d'independència del passat octubre. 

"Posi vostè les querelles que consideri convenient. Sabem com defensar-nos", ha afegit Costa en un missatge a través de les xarxes socials, que ha acompanyat del llibre Inviolabilitat i immunitat de diputats i senadors, de Julián Sánchez Melgar. 

A aquestes crítiques s'hi ha afegit el secretari primer de la Mesa, Eusebi Campdepadrós, que ha volgut fer saber a la Fiscalia que "no permetrem que es criminalitzin idees, no permetrem que per pensar diferent es visqui sota amenaça, no permetrem viure en un pais amb por a parlar lliurement".

La Fiscalia s’ha sumat aquest dimecres al vespre a les advertències del govern espanyol i ha anunciat que “està estudiant les possibles implicacions penals” de la decisió de la Mesa del Parlament d’admetre a tràmit les esmenes dels anticapitalistes.