Cinc dies després de la polèmica, el vicepresident de la cambra, Josep Costa, ha volgut sortir a defensar-se de les crítiques. Costa, a qui alguns càrrecs d'ERC han demanat la dimissió arran de la conversa telefònica amb Cs en que demanava ajuda per evitar una fotografia de Torrent, ha sortit al pas i ha demanat que es facin públiques les gravacions de la conversa que s'hauria escoltat a través d'un micròfon obert. "Així tothom podrà valorar si hi ha hagut una conxorxa o una difamació", ha defensat en un missatge a les xarxes socials.

La polèmica arriba després que un micròfon obert traís aquest dimarts al vicepresident de la cambra durant la reunió de la Mesa. Just a l'inici de la reunió, i quan Costa es pensava que encara no tenia el canal d'àudio connectat, va trucar a Joan Garcia, de Ciutadans, per demanar-li que l'ajudes a permetre que l'entrega del romanent del Parlament pel coronavirus es fes per transferència bancària i no amb un xec. "Cal evitar com sigui la foto Torrent-Aragonès donant-se un xec per lluitar contra el coronavirus", hauria dit Costa, segons diverses fonts presents a la reunió consultades per aquest diari.

Costa defensa que la seva conversa amb Ciutadans es deu a que comparteixen la gestió econòmica de la cambra i ha avançat que demanarà que no se l'"obligui" a que sigui així "ni un dia més". El vicepresident també ha assegurat que no dimitirà ni demanarà "la dimissió de ningú", malgrat que considera "deslleials" les crítiques dels republicans. "Al Parlament cada dia es negocien coses entre tots els grups, però el cert és que jo de l'únic que he parlat amb el vicepresident de Cs en 2 anys, i per obligació, és de la gestió interna de la institució. Mai de qüestions polítiques. Deslleial és fer veure una altra cosa", ha afegit en aquest sentit.

"Quan hi hagi eleccions la gent podrà jutjar la nostra feina des de gener de 2018", ha sentenciat, en el següent fil de Twitter: