El confinament pel coronavirus ha obligat el Parlament a reinventar-se i des de fa setmanes les sessions de la Mesa i la Junta de Portaveus, així com les compareixences dels consellers en comissions, s'estan fent per videoconferència. I com molts dels que les han provat ja saben, la tecnologia a vegades la carrega el diable. Un micròfon o una càmera oberta sense adonar-se'n pot provocar un problema majúscul, com el que s'ha donat avui la reunió de la Mesa del Parlament. 

A l'inici de la reunió, quan els diferents grups estaven acabant de connectar-se, el vicepresident Josep Costa, de JxCat, ha trucat al vicepresident segon, Joan Garcia de Cs, per demanar-li un favor. Costa no era conscient que el seu micròfon estava obert i tots els assistents a la reunió han pogut sentir la conversa. 

El representant de JxCat demanava a Ciutadans que l'"ajudés" a fer que la donació de 2.014.232,08 d'euros que farà el Parlament al Departament de Salut per lluitar contra el coronavirus es fes mitjançant transferència i no amb un xec bancari. Segons han explicat diverses fonts parlamentàries a ElNacional.cat, Costa li hauria fet aquest prec a Joan Garcia i li hauria ofert "suport" en algun altre assumpte en un futur.

"Hem d'evitar com sigui la foto Torrent-Aragonès donant-se un xec per lluitar contra el coronavirus", hauria assegurat Costa amb el micròfon obert, sense adonar-se'n, i davant la incredulitat dels assistents. També hauria pronunciat altres frases en la mateixa línia com "el que vulgui una campanya de màrqueting que se la pagui de la butxaca" o "si fem això, el president es posarà molt nerviós". 

Finalment, la donació del romanent pel coronavirus es farà mitjançant transferència bancària. En acabar la reunió així ho ha anunciat Torrent, que ha assegurat que ho faria d'aquesta manera "per assegurar que ningú, sobretot el vicepresident primer, se senti incòmode", fet que ha provocat ostensibles rialles dels diferents membres de la Mesa que havien testimoniat la conversa entre Costa i Garcia minuts abans.