Primeres reaccions contra l'estat d'alarma de més de sis mesos que el govern espanyol de PSOE i Unidas Podemos pretén aprovar. El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha carregat durament contra la duració d'aquesta mesura qualificant-la de "barbaritat jurídica".

"Faran el que voldran, però cal dir que un estat d’alarma de sis mesos i mig és una barbaritat jurídica incompatible amb totes les constitucions modernes. Queda en evidència que no hi ha ni Constitució ni llei que valguin. Només hi ha el clàssic 'ordeno y mando' de tota la vida", ha escrit en un tuit.

Aquest estat d'alarma de més de mig any sembla que podria ser una nova font de discussions entre els dos socis de Govern. Mentre JxCat mitjançant la seva vicepresidenta, Elsa Artadi, ha assegurat que la mesura tendeix més a una "nova recentralització" que no pas a una "cogovernança".

Per la seva banda, la secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha admès que aquest estat d'alarma va en la línia del que demanen, tot i que s'ha mostrat incòmode amb el fet que no estigui sotmès a control parlamentari i ha reclamat més competències.