La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha comparegut a Gènova després de conèixer-se els resultats de les primàries i ha afirmat que renuncia a qualsevol càrrec en el futur PP. Cospedal, però, ha defensat que sí que es compti amb la seva candidatura i que estigui representat el 26% de suports que ha obtingut en les votacions dels afiliats.

Qui ha estat número dos del PP fins ara, per darrere de Mariano Rajoy, ha subratllat que veu necessari obrir "un període de reflexió" de cara a la segona volta del congrés, però no ha volgut aclarir si aposta perquè arribi a aquesta votació una única llista. Tampoc ha revelat a qui donarà suport si finalment hi ha dues llistes, una de Soraya Sáenz de Santamaría i l'altra de Pablo Casado. "Crec que hem d'obrir un període de reflexió i entre tots acordar el millor per al partit. Avui és precipitat contestar aquesta pregunta (a qui donarà suport). Hem de tenir converses i donar-nos un temps", ha dit.

Renúncia a mitges

Cospedal ha insistit que no vol cap lloc en el futur PP: "una altra cosa em semblaria absolutament improcedent", però no ha revelat què farà amb la seva carrera política o si li posarà fi. Farà el que li sembli millor pel partit i per ella, però en qualsevol cas no pensa "entorpir a qui hagi de ser el futur president". Sí que ha insistit que han de tenir un lloc en el partit del nou president els qui han donat suport a la seva candidatura, persones "volgudes, guanyadores d'eleccions, amb grans valors". "No són bons els procediments per intentar tensionar, forçar, obrir ferides. És una mica del que he fugit tota aquesta campanya, espero que ara siguem entre tots capaços de fer el millor pel PP", ha conclòs.