L'ex-secretària general del PP María Dolores de Cospedal ha negat aquest dimarts, en el judici que celebra l'Audiència Nacional pel presumpte pagament de la reforma de la seu nacional del PP amb diners de la caixa B, que hi hagués en el partit una comptabilitat paral·lela. "Seria de la persona que va ser tresorer, no del PP", ha dit en al·lusió a Luis Bárcenas.

Cospedal, que ha declarat com a testimoni en la vista oral per videoconferència, ha afirmat que no té cap "animadversió" envers Bárcenas, en qualsevol cas, seria "menyspreu", però ha evitat esmentar el seu nom durant la seva intervenció que ha durat al voltant d'hora i mitja. Tan sols l'ha esmentat en tres ocasions i s'ha referit a ell pel càrrec que va ocupar en el partit.

L'ex-secretària general ha estat preguntada directament per l'afirmació que va fer l'extresorer del PP sobre que alguns alts càrrecs del partit van cobrar sobresous, entre els quals la va incloure, igual com a l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. Sobre això Cospedal ha dit que és "fals" i que no té coneixement que existís aquest "sistema" de pagament.

En aquest sentit, ha negat rotundament els dos apunts de 7.500 euros que apareixen en els denominats papers de Bárcenas sota el seu nom. "No és que no ho recordi, és que no el vaig rebre", ha destacat.

Tampoc no ha reconegut que Bárcenas li entregués a ella o a Rajoy el romanent d'aquesta presumpta caixa B una vegada va deixar de ser tresorer el 2009. "Des de febrer o març del 2009 no vaig tenir relació pràcticament amb aquesta persona, però a més és fals", ha dit sobre això.

D'aquesta manera, Cospedal ha negat qualsevol irregularitat en el partit, per la qual cosa en diverses ocasions ha afirmat que "la comptabilitat paral·lela o la caixa B no existeix. Seria de la persona que la va fer, però no del PP". I així ho ha repetit amb referència als apunts de Bárcenas, sobre els quals ha dit: "No són reals. Seria la comptabilitat B de qui va ser gerent o tresorer del partit".

Amb tot això, la també exministra de Defensa ha donat credibilitat a la versió de Bárcenas sobre com el partit rebia donacions. De fet, ha afegit que no té cap coneixement que algun empresari anés a la seu del PP al carrer Génova per aportar donacions anònimes en metàl·lic.

Cospedal ha assegurat sobre això que "les donacions eren conforme a la legislació vigent i fiscalitzades pel Tribunal de Comptes", i ha recordat que a partir del 2007 la llei estableix que aquestes aportacions dineràries han de ser nominatives.