Catalunya, democràcia o dictadura? La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, el té clar i així s'ho ha fet saber —una altra vegada— els seus seguidors. Durant l'acte de clausura a Toledo del Congrés Provincial de NNGG, que són les noves generacions del PP, ha llançat un missatge clar i directe als més joves: "l'única democràcia possible és la democràcia que es fonamenta en la igualtat de tots davant de la llei".

Sense tenir en compte, per exemple, que Iñaki Urdangarin continua en llibertat amb una sentència ferm que li condemnava a sis anys i tres mesos de presó pel cas Nóos, o que hi ha fins i tot polítics molt sospitosos d'haver comès actuacions relacionades amb la corrupció, Cospedal no es talla ni un pèl a l'hora de deixar anar que "quan hi ha alguns que volen sobreposar-se a la llei, ser més important que la llei, s'acaba la democràcia i comencen les dictadures".

Això sí. La ministra del PP ha volgut puntualitzar, com si estigués donant una mica d'aire a l'assumpte i admetent que l'independentisme i l'esquerra alguna cosa de relació amb la democràcia té, ha afirmat que "m'és igual que siguin dictadures independentistes, que es diguin independentistes d'esquerres, radicals o populistes" perquè, ha insistit, "es diu dictadura a aquell sistema on el que mana es creu que aquesta per sobre de la llei". I això, per a ella i el seu govern, és important "dir-lo alt i clar".

Però la cosa no acaba aquí. Sense cap temor, ha deixat anar que l'independentisme i, concretament, els presos polítics "proven d'imposar un pensament únic i que només es pensi que només es parli com ells volen", al contrari del Partit Popular que, segons la seva visió de les coses, "és un partit que defensa la democràcia, la llibertat d'expressió i la pluralitat i ho continuem fent".

Una llibertat d'expressió que s'ha trobat una mica qüestionada després que durant anys hagin negat a Catalunya decidir sobre el seu futur, però que, a més, en aquests últims mesos s'ha anat veient com es pretén empresonar rapers per les lletres de les seves cançons o fins i tot com una jutgessa segrestava el llibre Fariña que implicava en escàndols de tràfic de drogues a un exalcalde d'Aliança Popular.

Encara i així, Cospedal insisteix que "com defensem la llibertat d'expressió, la pluralitat i la democràcia, defensem també que tots hem de ser iguals davant de la llei siguem els qui siguem i que tenim el compromís de complir-la i de defensar-la", al mateix temps que ha puntualitzat que "això és el PP, així que orgullosos dels nostres valors, del que representem, de la qual cosa som i de la qual cosa som capaços de treballar i de fer per Espanya".