La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha tornat a llançar un missatge indirecte a Catalunya. La responsable de les tropes ha exaltat l'Armada com a garant d'una Espanya unida. Per a Cospedal, la Marina és l'exemple del "valor de la unitat d'Espanya, que ens fa més forts i més grans", una expressió que inevitablement recorda als atacs des del mar que s'han patit reiteradament en la història de Barcelona.

Cospedal ha pronunciat aquestes paraules al matí durant l'acte de lliurament dels reals despatxos als sotsoficials de l'Armada a San Fernando, a Cadis. Des d'allà, la ministra ha defensat a ultrança no només la institució de l'Armada, sinó els valors que representa. És més, fins i tot ha arribat a assegurat que aquests valors haurien de ser "universals" encara que ara es "posin en dubte", en una clara al·lusió al procés i al referèndum.

Patriotisme

De quins valors parlava Cospedal? Doncs principalment de patriotisme i unitat. Per a la ministra, l'Exèrcit és un exemple d'"el lliurament i de l'amor pel país", per la qual cosa, segons Cospedal, tots els espanyols haurien de compartir aquestes idees. "La unitat ens fa forts, i més grans, i l'amor per la defensa dels nostres valors, de l'esforç i de la companyonia", ha insistit la ministra, que ha llançat una última pulla a Catalunya: "Quan tots treballem junts per un mateix afany, l'objectiu és més fàcil d'aconseguir".

Cospedal i Catalunya

Cospedal ja va recordar ahir que l'Exèrcit està per mantenir Espanya unida. Amb un discurs en la mateixa línia que el d'aquest matí, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha recordat avui que "per terra, mar i aire, les Forces Armades i la Guàrdia Civil es troben on calgui protegir els valors de la democràcia i de la Constitució, però també la integritat i sobirania d'Espanya".