La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha recordat avui que "per terra, mar i aire, les Forces Armades i la Guàrdia Civil es troben on calgui protegir els valors de la democràcia i de la Constitució, però també la integritat i sobirania d'Espanya".

Així ho ha posat de manifest en la celebració dels 40 anys de la creació del Ministeri de Defensa, en un acte que ha comptat amb la presència de diversos exministres, entre ells Federico Trillo, i que ha servit per retre homenatge als 172 militars morts en acte de servei i als 853 morts en mans d'ETA i 88 del Grapo durant les últimes quatre dècades.

Cospedal ha elogiat el paper de les Forces Armades en defensa de la democràcia i la Constitució, i ha destacat que "sempre que Espanya ha necessitat les Forces Armades, aquestes han respost immediatament".

 

La ministra ha assegurat que en aquests 40 anys "la democràcia ha guanyat la batalla al terrorisme d'ETA, una victòria de l'Estat de dret davant el terror", i ha assegurat que l'estat de dret serà "la principal arma per derrotar el terrorisme" i "guanyarem romanent ferms, units i amb determinació".

Reaccions socialistes

Les declaracions han coincidit també amb el dia que Junts pel Sí i la CUP han presentat públicament la Llei del referèndum. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha qualificat de "desafortunades" les declaracions de Cospedal i ha alertat que el que ha de fer l'executiu espanyol és "deixar-se de declaracions" i fer un pas endavant per posar sobre la taula "solucions polítiques".