El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha registrat al Parlament una sol·licitud formal perquè el Govern li lliuri una còpia del seu informe sobre la possible reforma de l'IRPF, de l'impost de successions i donacions i de l'impost sobre el patrimoni.

En un escrit dirigit a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Coscubiela recorda que una de les resolucions aprovades en el ple monogràfic sobre la pobresa a Catalunya instava el Govern a "estudiar l'aplicació de noves figures fiscals i a millorar les ja existents", per incrementar els ingressos i garantir un "sistema fiscal més progressiu".

El passat 14 de desembre va comparèixer en comissió parlamentària el secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, per presentar l'informe de la Conselleria d'Economia sobre les possibles reformes de l'IRPF, de l'impost de successions i donacions i de l'impost sobre el patrimoni.

Atès que aquest informe "no va ser distribuït entre els grups parlamentaris ni abans ni després de la compareixença", Coscubiela exigeix ara que li sigui lliurada una còpia. En cas que el Govern fes cas omís a la seva petició, el mateix Coscubiela ha explicat a Efe que el seu grup "portaria al ple la reprovació" del responsable del Govern que correspongui.

"Tot i els molts requeriments que hem fet, continuen sense passar-nos aquests informes", ha denunciat.