alfonsonovo

El PP de la ciutat de València quedarà en mans d'una junta rectora un cop la direcció autonòmica –amb el suport del PP estatal– ha decidit dissoldre la cúpula directiva local a conseqüència de l'Operació Taula contra una presumpta trama de corrupció i en la qual s'investiguen totes les estructures del PP, tant a nivell local, com provincial i autonòmic, per un presumpte finançament il·legal i blanqueig de capitals i en el marc de la qual han estat detinguts diverses personalitats vinculades al PP, com ara l’expresident de la Diputació, Alfonso Rus.

Segons han explicat fonts del PPCV, pròximament i "amb tranquil·litat" es nomenarà una junta rectora per prendre el control de l'agrupació local, el president del qual fins ara, Alfonso Novo, està imputat en l'anomenat cas Imelsa. A més, desenes d'edils, exregidors i assessors del grup popular en l'Ajuntament de València estan declarant avui davant la Guàrdia Civil en relació amb aportacions dineràries realitzades al partit.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ja havia advertit que si es mantenia la gravetat dels fets i la imputació de Novo després de la seva declaració davant el jutge es podria nomenar una gestora per fer-se càrrec del partit.

Per la seva part, des de la direcció nacional del PP s’ha posat de manifest el suport a les decisions que prenguin els responsables regionals.