A Espanya hi ha al voltant de 3,2 milions de treballadors autònoms. Es tracta d'un col·lectiu especialment vulnerable a la crisi econòmica derivada de l'emergència sanitària del coronavirus. Per mitigar-ne els efectes, tant la Generalitat com el govern espanyol han previst una línia d'ajuts. Quins requisits cal complir, com se sol·licita l'ajut i quants diners es poden percebre com a compensació? El Butlletí Oficial de l'Estat detalla avui el procediment per accedir a la prestació prevista per l'Estat per cessament forçós de l'activitat. El tràmit cal fer-lo a través de la Seguretat Social

Requisits per accedir-hi

  • Estar donat d'alta d'autònoms en el moment de l'activació de l'estat d'alarma, el passat 14 de març. 
  • Que l'activitat que es desenvolupa estigui afectada pel tancament obligat establert al decret d'estat d'alarma.
  • Si l'activitat no està directament suspesa pel decret, acreditar una reducció dràstica de la facturació, concretament del 75% en relació al semestre anterior. 
  • Estar al corrent de pagament. S'estableix una moratòria de 30 dies per al pagament d'aquest últim mes.

Condicions de la prestació

  • La prestació extraordinària per cessament d'activitat tindrà una durada d'un mes, des de l'entrada en vigor del decret el passat 14 de març. En cas que s'allargui la situació d'emergència, s'ampliarà fins a l'últim dia del mes que acabi l'estat d'alarma. 
  • Aquest temps durant el qual es percebi l'ajut no es descomptarà del període de prestació per cessament d'activitat al qual el seu beneficiari pugui tenir dret de cara al futur. 
  • La quantitat dels diners a percebre es calcularà aplicant el 70% a la base reguladora de cotització. 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món