Pablo Iglesias va posar-se en quarantena després que la seva parella, la ministra Irene Montero, donés positiu per coronavirus. Això no ha estat obstacle perquè, aquest dijous, el vicepresident segon del govern espanyol participés amb normalitat de l'activitat de l'executiu, protagonitzant juntament amb el ministre Salvador Illa una roda de premsa i presidint una reunió per videoconferència amb els seus homòlegs europeus, juntament amb els ministre Yolanda Díaz i José Luis Escrivá. Davant les crítiques pel trencament de la quarantena, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries s'ha vist obligar a intentar justificar-ho.

En la roda de premsa posterior a la reunió diària del comitè del coronavirus d’aquest divendres, Fernado Simón ha admès que “en general les recomanacions per a contactes estrets”, com és el cas d’Iglesias-Montero, és que “han de fer quarantena”. No obstant això, ha rebatut que “en algunes ocasions s’ha de valorar cas per cas”. En aquest sentit, ha afegit: “Hi ha situacions que, per múltiples raons, persones sense simptomatologia, que poden representar un risc marginal, han de mantenir certa activitat laboral per les raons que siguin. En aquests casos s’ha de fer excepcions”. Ha dit que aquesta valoració la fan els serveis de riscos laborals.

“Si bé la norma general és la que és, es preveuen certes excepcions que en principi són raonables”, ha conclòs el director d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món