En el marc de la ronda de contactes telemàtics per la crisi del coronavirusPedro Sánchez i Gabriel Rufián han mantingut una conversa telemàtica. En aquesta conversa, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats ha reclamat tota una sèrie de mesures que els republicans consideren urgents. La primera, "endurir l'aïllament i plantejar el confinament immediat de Madrid i Catalunya". El mandatari espanyol li ha traslladat que, juntament amb el decret d'estat d'alarma que presentarà dimecres al Congrés, també n'hi haurà un altre de mesures econòmiques i socials.

En un missatge de Rufián difós per ERC, el portaveu explica les mesures urgents que li ha traslladat que són necessàries. La primera, el confinament de Catalunya i Madrid. La segona, la moratòria o exempció de les quotes d’autònoms, Seguretat Social i IVA. La tercera, la suspensió immediata del pagament d’hipoteques i lloguers. La quarta, una prestació extraordinària per a les persones que estiguin ajudant població en risc o afectats a les seves cases i que per tant no puguin treballar. I la cinquena, l’activació immediata de la prestació d’atur per als afectats per ERTO sense afectació a la seva prestació d’atur general i futura.

El cap de files d’ERC al Congrés dels Diputats detalla que Sánchez li ha anunciat l’aprovació d’un nou decret de mesures econòmiques i socials, que explicarà dimecres en la compareixença al Congrés dels Diputats. La sessió començarà a les nou del matí i només hi participaran Sánchez i els diferents portaveus parlamentaris.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, l'estat espanyol i el món