L’estat d’alarma decretat pel coronavirus ha implicat la mobilització de l’Exèrcit espanyol. De fet, ja s’ha començat a desplegar amb la Unitat Militar d’Emergències (UME) en algunes ciutats de l’Estat, com Madrid o Saragossa. I la ministra de Defensa, Margarita Robles, avisa davant les crítiques: “Veurem els militats on faci falta”. Ha justificat que els militars estan per ajudar a frenar la pandèmia i les seves conseqüències sobre els ciutadans de tot l’Estat.

En una entrevista a Onda Cero aquest dilluns al matí, l’autoritat delegada competent ha defensat la presència de militars “on faci falta” perquè aquest “no és un problema de territoris, sinó que és un problema de ciutadans, de salut”. En aquest sentit, ha assenyalat que “allà on es valori i s’entengui que, per les necessitats o per qualsevol mena de limitació, sigui imprescindible que estiguin les Forces Armades, allà hi seran”. I ha insistit: “No parlo de ciutadans de Madrid o Barcelona. Parlo de ciutadans que poden tenir en risc la seva salut”.

Aquest diumenge, el govern espanyol va començar desplegar la Unitat Militar d'Emergència (UME) de l'exèrcit espanyol en ciutats on, al seu entendre, pot haver-hi més risc de propagació del coronavirus: Madrid, València, Sevilla i Saragossa Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, l'Estat espanyol i el món