El govern espanyol ha desplegat la Unitat Militar d'Emergència (UME) de l'exèrcit espanyol en ciutats on, al seu entendre, pot haver-hi més risc de propagació del coronavirus: Madrid, València, Sevilla i Saragossa, segons ha informat el ministeri.

La UME també s'activarà a Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife, especialment en zones d'aquestes ciutats on pot haver-hi més risc de propagació de virus. Fonts de la UME han explicat a Efe que la seva feina consistirà a anar a "punts crítics on es produeixen aglomeracions per reconèixer-los per si calgués fer actuacions de desinfecció".

A més, el Ministeri de Defensa ha decidit l'activació de metges militars en la reserva i s'han donat instruccions a la farmàcia militar perquè incrementi l'elaboració de solució desinfectant hidroalcohòlica, així com altres medicaments genèrics que puguin ser necessaris.

Aquestes són algunes de les primeres decisions acordades per la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha mantingut una reunió amb la cúpula militar i del Ministeri per desenvolupar el decret de l'estat d'alarma.

A aquesta reunió hi han assistit el secretari d'Estat, Ángel Olivares; el cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), Miguel Ángel Villarroya; el subsecretari de Defensa, Alejo De la Torre; el secretari de Política General, Juan Francisco Núñez; el comandant de l'MOPS, Fernando López De el Pou, i el cap de la Unitat Militar d'Emergències (UME), Luis Martínez Meijide.