La portaveu del PSC, Eva Granados, ha anunciat que el seu grup ha entrat preguntes al Parlament per saber els criteris pels quals la conselleria de Salut ha contractat Ferrovial per fer seguiment del rastreig dels casos de Covid-19. El grup socialista ha tramitat a la Cambra catalana una petició de compareixença del gerent del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Antoni Encinas, per explicar l'adjudicació a la comissió de Salut.

"Volem saber què ha passat, que la consellera vingui al Parlament i expliqui perquè dona només 4,5 milions a l'atenció primària i més de 17 milions a Ferrovial. No ho entenem però està clar que el seu govern, tampoc", ha retret Granados.

La portaveu socialista ha burxat en les diferències entre els socis de Govern per aquest tema, després que la consellera de Presidència, Mertixell Budó, ha reclamat escoltar les queixes del sector i, si cal, es modifiqui la decisió.

Granados ha retret que JxCat i ERC en comptes d'acordar polítiques, "el que fan és campanya electoral cada dia". 

La diputada socialista ha insistit a reclamar de nou eleccions, després que el mes de gener el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar que la legislatura estava esgotada i davant del fet que altres autonomies les han convocat malgrat la pandèmia. A més, ha acusat l'executiu català de "deslleialtat de manera sistemàtica" contra el govern de l'Estat, arran de les queixes expressades pel president pel repartiment dels fons de l'Estat a les comunitats per fer front a la crisi de la Covid-19.

"Torra va començar demanant 1.800 milions extraordinaris a l'Estat, després 4.000, després 5.000, després 15.000. Nosaltres el que li traslladem és que abandoni la queixa, que ens digui quan pensa convocar eleccions i que, mentre no ho fa, gestioni i governi, en comptes de fer campanya electoral i mostrar-se deslleial", ha advertit.

El PSC ha celebrat aquest matí una reunió de l'executiva híbrida amb una part de la direcció present a la seu del partit i la resta per videoconferència. Durant una minuts hi ha participat també el ministre de Salut, Salvador Illa.