El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "si no atén les nostres reclamacions econòmiques, faig responsable el govern espanyol d'asfixiar Catalunya, entorpir la recuperació econòmica i comprometre polítiques socials per a treballadors, autònoms i famílies". Així ho ha explicat a través d'un fil a Twitter després de la reunió de presidents autonòmics d'aquest matí.

"El govern espanyol va lent, va tard i està paralitzant decisions essencials que cal prendre. El factor temps és clau i cal mobilitzar tots els recursos", ha manifestat. A més, recorda que "no ha respost a cap de les 40 reclamacions que hem fet des de Catalunya".

D'aquesta manera ha comentat "no podem esperar a Fons Europeus que arribaran el 2021. Ens cal mobilitzar tots els recursos disponibles ara!. És avui que ho necessiten els nostres ciutadans".

Finalment, Torra ha dit que Catalunya "genera els recursos suficients no només per a fer front als greus efectes de la pandèmia, sinó per a assegurar un país just socialment per a tots. Els necessitem ara més que mai".