El secretari general del PP, Teodoro García Egea, no ha volgut assegurar aquest dijous el vot afirmatiu de la seva formació a la pròrroga de l’estat d’alarma. En una entrevista a Telecinco, Egea ha afirmat que ara no es pot “mullar” com li agradaria perquè l’”hemeroteca és molt traïdora”. Segons Egea, el PP vol conèixer primer el contingut de la proposta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha de portar al Congrés dels Diputats.

L’advertència d’Egea arriba després d’una setmana en què els populars han incrementat les crítiques a la gestió del govern espanyol, tal com es va poder comprovar a la sessió de control del Congrés dels Diputats que va tenir lloc aquest dimecres.

El número dos del PP ha justificat el to dur que va utilitzar la seva formació. “Si avui truquem a un hoteler, a un treballador que no ha cobrat l’ERTO o a un autònom, hagués dit coses pitjors de les que vam dir ahir”, ha dit.

El suport del PP a l’estat d’alarma pot ser decisiu en futures votacions. Més després que els grups que han donat suport a l’executiu espanyol fins ara, com ERC i el PNB, han advertit del seu descontentament per un pla de desconfinament que consideren centralista.

Garcia Egea també ha retret a Sánchez la manca de diàleg amb els grups de l’oposició abans d’adoptar i anunciar les mesures, així com que no vagi a la comissió de les Comunitats Autònomes del Senat que té lloc aquest dijous, i que hi enviï al seu lloc la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món