La Mesa del Parlament andalús ha acordat aquest dimecres suspendre l'activitat de la Cambra des d'aquesta mateixa tarda després que el grup de Vox hagi comunicat que els seus diputats no assistiran a les comissions previstes per raons de "seguretat i prudència" davant del "risc d'un eventual contagi" per coronavirus, ja que van anar a l'assemblea general del seu partit i s'ha conegut que Javier Ortega Smith ha donat positiu.

Així ho ha confirmat la presidenta del Parlament, Marta Bosquet, en roda de premsa després de fer-se la reunió de la Mesa i mantenir una reunió amb els portaveus parlamentaris per analitzar la situació pel coronavirus.

Bosquet ha destacat que aquesta decisió presa per tots els grups de la cambra i ha assegurat que busca "salvaguardar la legitimitat democràtica i la pluralitat". "Ara per ara s'ha acordat la suspensió per a aquesta setmana", però Bosquet ha afirmat que s'intentarà donar "normalitat" a l'activitat parlamentària de cara a la propera setmana, per la qual cosa s'ha aprovat l'ordre del dia del següent Ple, a celebrar els dies 18 i 19 de març i no ha descartat que pugui desenvolupar sense la presència física dels diputats de Vox que podrien seguir-lo per vídeoconferència.

La presidenta del Parlament ha apuntat que els membres de Vox han assenyalat que "no tenen ara mateix cap símptoma" tenint en compte que el portaveu parlamentari de Vox, Alejandro Hernández, ha participat, per exemple, en la Junta de Portaveus.