Policies, polítics i afiliats de Vox. El tour com a secretari general de Javier Ortega Smith ha estat força extens. Sabem que el coronavirus es pot transmetre, malgrat no tenir símptomes, fins a 42 dies previs a donar positiu. Després de la confirmació d'aquest matí que Ortega Smith s'ha contagiat de coronavirus, el que hem fet és tirar d'hemeroteca per veure on, un dels líders més destacats d'aquest partit d'ultradreta, se l'ha vist abraçant-se, tossint, donant la mà o escopint els darrers dies.

L'acte de Vistalegre on es va aprovar el lideratge de Santiago Abascal al capdavant de Vox per als propers quatre anys és el més significatiu. I un dels qui podria acabar confinat és el mateix Abascal.

Un altre acte on Ortega Smith es va abraçar amb molta gent i fins i tot es va enfilar dalt d'un camió mentre cridava a través d'un micròfon és a les portes del Congrés dels Diputats per donar suport a la manifestació de Jusapol, el col·lectiu de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que reclama equiparació salarial amb els altres cossos de seguretat i critica l'acció del govern socialista. A l'acte, del passat 3 de març, va estar acompanyat de la diputada de Vox Macarena Olona, que té un fill de poc més de dos mesos.

 

Ortega Smith a la manifestació de Jusapol / Vídeo: @VOX_Congreso

Ortega Smith Jusapol - VOX

Envoltat de periodistes de l'Asociación de Prensa de Madrid, la qual ell mateix defineix de "lliure i independent", va compartir un esmorzar braç a braç amb polítics d'altres formacions com el Partit Popular. La trobada va ser el 5 de març a Madrid en el Foro Nueva Economía.

Ortega Smith esmorzar - VOX

Dins les rutes habituals de partit, a Ortega Smith també l'hem vist pels carrers de Vitoria, Palència, Antequera o Saragossa, compartint auriculars i micròfon d'un estudi tancat de ràdio o abraçant-se amb el sector més jove dels afiliats de Vox. O inaugurant projectes a Madrid com el 'Nuevo Norte', que vol impulsar el canvi cartogràfic de la zona. I també menjant maduixes a Huelva amb les mans. Tots aquests actes emmarcats entre l'última setmana de febrer i la primera de març.

Ortega Smith Huelva - VOX

Ortega Smith Madrid - VOX

Ortega Smith Joventuts - VOX

Ortega Smith Radio - VOX

D'aquests darrers dies, també destaca la seva presència al programa La noche 24 horas de Televisió Espanyola, on va ser entrevistat i va compartir taula amb diferents tertulians.

No es pot tenir un càlcul exacte de totes les persones amb què ha contactat Javier Ortega Smith, però sí que ens hi podem aproximar. Només amb Vistalegre el cap de setmana passat, ja sumen 10.000. I a la manifestació de Jusapol, 230.000 persones, entre policies i familiars. Si s'afegeixen tots els assistents a la resta d'actes, la xifra pot arribar als 250.000.