L'eurodiputada Clara Ponsatí ha recordat l'error del portaveu del PSC, Miquel Iceta, d'atacar el doctor Oriol Mitjà sobre l'advertiment del col·lapse sanitari i social a Espanya. Iceta va remetre a un article d'El Periódico per titllar Mitjà de confondre la gent amb la carta que, juntament amb una seixantena de científics espanyols, van signar per demanar el confinament total al president espanyol Pedro Sánchez el passat 25 de març.

El portaveu socialista considera que no s'ha donat cap mena de col·lapse a l'estat espanyol i avui Ponsatí li retreu els seus arguments: "Ahir Miquel Iceta parlava d'El colapso que no fue i avui diuen als afectats pels ERTOs que s'hauran d'estar més d'un mes sense cobrar perquè han quedat col·lapsats. Que el Gobierno ho solucioni ja".

Molts treballadors cobraran el mes de maig ja que des del govern espanyol s'ha produït un retard en matèria de seguretat social i hisenda que la Generalitat no té les competències.

Ponsatí ha piulat a Iceta, recordant al seu torn les paraules del president Quim Torra sobre la situació actual: "Arriben notícies molt preocupants sobre milers de treballadors amb un ERTO que no han cobrat avui, com tocava. La indefensió i vulnerabilitat en què queden aquests treballadors en el pitjor moment és d'una extrema gravetat. Exigim explicacions immediates al govern espanyol".