Des d'Unidas Podemos, en tant que socis del govern de coalició, estan bastant satisfets amb les mesures adoptades per fer front a la crisi del coronavirus. En la seva intenció al ple inusual del Congrés, el portaveu Pablo Echenique s'ha mostrat "orgullós per primer cop en molt temps" de l'executiu, perquè ha escollit el "camí correcte". Malgrat tot, el soci minoritari reclama més mesures que fins ara no s'han adoptat, com ara una moratòria també per als lloguers de persones afectades per l'emergència o un "ingrés mínim" per a persones sense renda o amb una renda molt reduïda.

En la resposta a la compareixença de Pedro Sánchez per explicar el decret d'estat d'alarma, Pablo Echenique s'ha felicitat perquè, a diferència del que es va fer amb la crisi financera del 2008, quan "es va rescatar la banca i deixar caure els treballadors", ara s'ha optat per la recepta contrària. La mobilització de fons públics "llança un missatge valent que donarà seguretat a la ciutadania" en temps molt complexos, segons Echenique.

Malgrat tot el que s'ha fet amb el pla de xoc econòmic i social de 200.000 milions d'euros, el portaveu d'Unidas Podemos ha avisat que "encara queden coses per fer". Sobre la taula ha posat dues mesures concretes: un ingrés mínim i que la moratòria de les hipoteques s'apliqui també als lloguers. El dirigent de la formació morada ha afirmat que "estem lliurant una guerra contra el coronavirus, i els criteris econòmics a aplicar s'han de fer càrrec d'aquesta realitat, que no siguin cecs i contraproduents".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, Espanya i el món